Program

JEDZ LEPIEJ, MARNUJ MNIEJ, DZIEL SIĘ WIĘCEJ. JAK ZAPOBIEGAĆ MARNOWANIU ŻYWNOŚCI?

Obszar: GOSPODARKA I PRZYSZŁOŚĆ RYNKU

Dzień 2 | Sala Gospodarka | godz.: 14:30 - 15:30

PARTNERZY

TESCO

PARTNER MERYTORYCZNY

 

Polityka Insight

 

WYSTĄPIENIE WPROWADZAJĄCE

Matt SIMISTER, CEO Tesco na Europę Środkową

PANELIŚCI

 

Nathalie CHAZE, zastępczyni szefa gabinetu Komisarza Europejskiego ds. Zdrowia i Bezpieczeństwo Żywności

Sylwia MAJCHER, autorka książki "Gotuję, nie marnuję"

Richard SWANNELL, Development Director at WRAP

MODERATOR

 

Joanna POPIELAWSKA, starszy analityk ds. europejskich, Polityka Insight

 

OPIS PEŁNY WYDARZENIA

  • Marnowanie jedzenia jako problem, społeczny, moralny i ekonomiczny
  • Jaki wpływ kwestie dotyczące żywności mają na priorytety regionalne, polityczne, kulturowe, biznesowe i społeczne? Globalny system żywności i jak możemy sprostać najważniejszym wyzwaniom
  • Współpraca w celu wyeliminowania marnotrawstwa: NGO-sy, biznes, media i administracja
  • Banki żywności i ich działania